Меню на 10 січня. СНІДАНОК: макарони відварні з вершковим маслом, оладки курячі, салат з моркви, сік персиковий. ОБІД: суп український з галушками та сметаною, плов з м'ясом курки, салат із солених томатів, компот із свіжих яблук, хліб цільнозерновий. ВЕЧЕРЯ: творожна запіканка із родзинками, какао на молоці.

Різдвяна казка

Упродовж тижня в нашому садочку панувала святкова атмосфера, адже в усіх вікових групах відбулися різдвяно-новорічні свята, які так люблять і чекають не тільки наші малюки, але і дорослі. Всі групи закладу перетворилася на чудову казкову країну з білосніжними наметами снігу, морозяним мереживом витинанок та красунями-ялиночками. Цікаво продумані сценарії, музичний супровід створили святкову атмосферу, забезпечили гарний настрій та залишили чудові враження дітям та батькам.

                                                                                                           

 

 

#unicef_spilno, #UNICEF #Асоціація працівників дошкільної освіти #дошкілля

Педагогічний колектив закладу дошкільної освіти №40 загального розвитку Ужгородської міської ради Закарпатської області разом з вихованцями долучилися до проведення Різдвяного тижня в рамках Проєкту «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ». В усіх вікових групах упродовж тижня проведено різноманітні види дитячої діяльності. Кожен день мав свою тему: понеділок «Подорож у різдвяне диво», вівторок «Святкова ялинка», середа «Намисто різдвяних традицій», четвер «Різдвяні смаколики», п’ятниця «Чарівне Різдво».

                                                                  

                                

 

День Святого Миколая

Зима – найулюбленіша пора року для дітей, адже взимку найбільше свят і омріяних подарунків. 6 грудня в Україні відзначають подвійне свято: День Збройних Сил України та День Святого Миколая. Нехай в цей казковий день в кожну родину прийде радість і добро та здійсняться найзаповітніші мрії. В нашому садочку відбулося чарівне і казкове свято «По Україні з краю в край ходить Святий Миколай». До дітей на свято завітав священник з греко- католицького Катедрального Собору, який розповів дітям про традиції святкування Дня Святого Миколая. Кожен малюк отримав солодкий подарунок від Миколая.

         

 

Тиждень гри 

#unicef_spilno #UNICEF #Асоціація_працівників_дошкільної_освіти #дошкілля #дошкільна_освіта #тиждень_гри

З 20 по 24 листопада 2023 р.в нашому дошкільному закладі  проведено "Тиждень гри", присвячений Всесвітньому дню дитини, який здійснювався в межах проєкту «Забезпечення безперевності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», що реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація працівників дошкільної освіти» у рамках СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ за інформаційної підтримки МОНУ. Педагогічний колектив закладу дошкільної освіти №40 загального розвитку Ужгородської міської ради Закарпатської області разом з вихованцями долучилися до цікавої та активної ігрової діяльності. В усіх вікових групах упродовж тижня проведено різноманітні види дитячої діяльності, дидактичні, рухливі, пізнавальні та творчі ігри. Кожен день мав свою тему:

20 ЛИСТОПАДА ПОНЕДІЛОК  - «МАНДРІВНИКИ»

21 ЛИСТОПАДА ВІВТОРОК - "ДОСЛІДНИКИ"

22 ЛИСТОПАДА СЕРЕДА - "ВЕСЕЛІ ТА СПРИТНІ"

23 ЛИСТОПАДА ЧЕТВЕР - "ТВОРЦІ КРАСИ"

24 ЛИСТОПАДА П’ЯТНИЦЯ - "ВИНАХІДНИКИ"

25 ЛИСТОПАДА СУБОТА - "КАЗКАРІ"

26 ЛИСТОПАДА НЕДІЛЯ - "ГРА В РОДИННОМУ КОЛІ"

                     

  

   

    

 

Свято осені 

Осінь... Найчарівніша пора року. Це час чудес та казки. А в дитячому садочку свято осені - це завжди фантастична та радісна подія для дітей. Вже стало траддицією щороку в жовтні проводити свято осені. До дітей на свято завітала чарівна Осінь, яка принесла з собою веселі ігри, танці, хороводи та подарунки - смачні овочі та фрукти.

   

  

 

 

 

27 жовтня - День української мови та писемності

Сьогодні вихователь старшої групи Базюк Олександра Юріївна провела інтегроване заняття "Ти наше диво калинове, кохана материнська мова" із дітьми старшої групи "Віночок", на якому розширила знання дітей про красу та багатство української мови.  Мета заняття - збагатити знання про рідну Україну, виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, бажання берегти свою культуру та бути патріотами своєї держави.

   

 

Життя малят І молодшої групи "Сонечко"

Життєдіяльність дитини в закладі дошкільної освіти – це організація різних аспектів її життя, форм активності, різноманітних видів діяльності. В І молодшій групі "Сонечко" упродовж дня чергуються активна діяльність та відпочинок у різних формах роботи з малятами 3-го року життя: щоденні прогулянки; різноманітні гігієнічні процедури; харчування (сніданок, обід, вечеря); ігри (самостійні та організовані); спілкування (з дорослими та дітьми); заняття (колективні, підгрупою, індивідуальні, самостійні); відпочинок (релаксація), сон. Організовуючи життєдіяльність дитини в дошкільному закладі, ми враховуємо: вікові та індивідуальні особливості; сучасні тенденції в оновленні змісту дошкільної освіти та навчально-виховних технологій; побажання батьків, специфіку та можливості закладу.

   

   

 

1 жовтня - День захисників і хахисниць України

У жовтні ми щорічно відзначаємо три славетних свята: День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх  тих героїв, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. З метою національно-патріотичного виховання, в нашому закладі проведено музично-літературне свято "Вам наша вдячність, шана та любов, захисники – надія України!"

       

20 вересня  вихованці старшої групи "Віночок"  завітали на фотовиставку, присвячену 1130 дню народження рідного міста у міську публічну бібліотеку. Ой, як було цікаво! А вдома разом з батьками діти будуть малювати свої картини про улюблене місто. Виховуємо патріотів!

        

В рамках проєкту "Забезпечення безперервного навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні" в нашому дошкільному закладі з 18 по 22 вересня проведено тиждень безпеки. #unicef_spilno #UNICEF #Асоціація_працівників_дошкільної_освіти #дошкілля #дошкільна_освіта #дошкілля

 

  

  

28 червня День Конституції України

На знак поваги і шани до Державного свята, Дня Конституції України, 28 червня 2023 року в нашому садочку відбулося музично-літературне свято "Барвиста моя Україна". Щиро вітаємо всіх із цим визначним святом. Від усієї душі зичимо всім міцного здоров’я, довгих років життя, миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбуття рідної України!

  

  

Випускний бал "Дитсадочок, прощавай!"

2 червня 2023 року в нашому садочку відбулося урочисте свято - випускний бал "Дитсадочок, прощавай!" Вітаємо наших випускників та щиро бажаємо бути здоровими, успішними, завзятими, наполегливими в досягненні своїх найзаповітніших мрій та сподівань. Завжди залишайтеся такими щасливими, веселими, розумними. Нехай ваше майбутнє колоситься щастям, радістю, здоров'ям! 

В дитсадочку нашім свято: сміху, радості багато.

Випускний сьогодні в нас, розлучатися вже час.

В групі "Сонечко ми зростали, самостійними тут стали,

І за це усім охоче ми подякувати хочем!

     

   

  

  

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі відзначають одне з найпочесніших свят - Міжнародний день захисту дітей. Діти - це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Бажаємо нашим любим вихованцям щасливого дитинства, сяючих посмішок, завжди мирного неба, щоб кожен день був цікавим і безтурботним. В цей день педагоги нашого закладу провели для діток святкові заходи, фізінструктор Молнар Анжеліка Дмитрівна організувала веселі змагання та естафети, музичний керівник Катеринчук Марія Федорівна підібрала веселі пісні та музичні руханки. Всі працівники нашого садочка взяли активну участь у благодійному фестивалі-ярмарку "Ням-ням Фест", на якому були представлені різноманітні смаколики, приготовані з любов'ю. А виручені благодійні кошти були передані на потреби ЗСУ.

       

Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо

Великдень – одне з найшанованіших християнських свят. До свята готуються заздалегідь – печуть паски, фарбують крашанки, розписують писанки. Напередодні свята Великодня у дошкільному закладі була організована тематична виставка «Великодній настрій». Експонати виставки виконані у різних техніках: в’язання гачком, аплікація, квілінг, декупаж, конструювання з використанням різноманітних матеріалів: бісер, зерно, пластилін. Вихованці І молодшої групи «Ромашка» та старшої інклюзивної групи «Сонечко» взяли участь у міській виставці писанок-мальованок. Із вихованцями старшої інклюзивної групи проведена пізнавальна екскурсія на виставку писанок в центрі нашого міста.

    

      

                                       

Казки Євгена Погорєлова - це так цікаво і повчально!

Садочок - це дивовижне місце, в якому дзвінко лунає дитячий сміх, пахне молочною кашею та чути солодке посопування сонних малюків на обід. Це те місце, в якому живе дитинство, про яке часто згадують школярики, ба навіть дорослі. У садочку діти вчаться взаємодіяти одні з одними, починають опановувати нові знання. А кожен із нас знає, що важливу роль у цьому відіграють книжки. Про них сьогодні й поговоримо.

Чи чули ви раніше про казки Євгена Погорєлова? Ми от нещодавно з ними ознайомилися і дуже хотіли б отримати в нашу бібліотечку, адже ці книжечки не просто чарівні, а й двомовні, що дуже добре при вивченні іноземної мови. Цікаво слухати малюкам історії про Блакитну Зірочку, Зелену Фею, Мандруючого Хлопчину тощо, а виконання англійською дає можливість чути вимову та невимушено запам'ятовувати вислови.

Якщо ж заглянути на сайт автора, то легко знайдемо там інтерактивні пазли та аудіо казки (англійською записані в професійній озвучці носіями мови), різні соціальні проєкти, які чудово сприяють розвитку дошкільнят (батьки, зверніть на нього увагу: https://pogorelovtales.com/.  

9 березня - 209 річниця з дня народження Т.Г. Шевченка

Навесні, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сили й нової снаги

Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

У цей весняний день, коли природа прокидається від зимового сну, всі українці відзначають день народження Тараса Шевченка. Щоб глибше ознайомити дітей з життям та творчістю українського народного поета та показати, як поет оспівує красу рідного краю, протягом тижня в закладі дошкільної освіти №40 проходили різноманітні заходи: тематичне заняття «Тарасова Україна», виставка дитячих робіт за мотивами творів Т.Г.Шевченка «Зацвіла в долині червона калина», розповідання віршів вихованцями «Вічне слово Кобзаря».

   

        

28 січня педагоги ЗДО №40 взяли участь у тренінгах, які проходили у Voevodyno Resort. дякуємо Natalka Kasym та Гуманітарній місії "Проліска" за організацію та корисні навчання. У програмі - навчання від LEGO «Оздоровлення через гру» - як допомогти дітям почуватися краще, граючи; Каріна Пекалюк та Перша психологічна допомога дітям - методика, яка допомагає дитині, що пережила стресові події, справитися з переживаннями і уникнути важчих проблем у майбутньому. Нині дорослі та діти, як і багато інших сімей, живуть в непростий час. Усі вони проявляють силу та витримку, аби впоратися з труднощами та перешкодами, які, на жаль, для більшості стали частиною життя. Тренінг «Перша психологічна допомога під час стресу» передбачає групові обговорення, практичні вправи й заняття, а також інформаційну підтримку.

          

22 січня - День Соборності України

З метою виховання національної свідомості дітей, любові до рідної Батьківщини, формування рис свідомого громадянина своєї країни,  педагоги нашого закладу провели інтегровані заняття «Моя країна – Україна, у світі кращої нема!», дидактичні ігри «Україна яка?», «Так чи ні?», «Чи знаєш ти?», «Де я був?», організували виставку дитячих малюнків та робіт з аплікації «Державні символи України», «Дивовижна скринька українських оберегів», долучилися до флеш-мобу «Єднаймося, бо ми українці». Інструктор з фізкультури Молнар Анжела Дмитрівна провела фізкультурні розваги «Віночок українських народних ігор».

Новорічно-різдвяне свято "Новорічна історія"

Новий рік - час подарунків, сюрпризів, веселих хороводів, коли довкола панує добра магія і казка.

23 грудня відбулися новорічно-різдвяні ранки і в нашому садочку.

Малята зустрілися із персонажами улюблених казок і самі перетворювалися на казкових персонажів.

Веселий сміх, подарунки і гарний настрій сьогодні панували на святковому ранку.