Меню на 10 січня. СНІДАНОК: макарони відварні з вершковим маслом, оладки курячі, салат з моркви, сік персиковий. ОБІД: суп український з галушками та сметаною, плов з м'ясом курки, салат із солених томатів, компот із свіжих яблук, хліб цільнозерновий. ВЕЧЕРЯ: творожна запіканка із родзинками, какао на молоці.


       Харчування дітей в ЗДО здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, які в свою чергу фінансуються із загального бюджету країни, та батьківської плати. Розмір плати за харчування в ЗДО кожного року встановлює місцевий орган самоврядування, якому підпорядковується дитячий заклад. Законом передбачена також можливість встановлення додаткових пільг для батьків за харчування дітей. Така норма закріплена в п.2.2 Порядку №667.

80% сплачують батьки, 20% - з місцевого бюджету, відповідно рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради 22.03.2023 №148 «Про зміну співвідношення плати за харчування у закладах освіти міста»

Вартість харчування в день становить:

  • 47.00 (сорок сім гривень 00 коп) для дітей віком від 1 до 4 років;
  • 59,50 (п’ятдесят дев'ять гривень п’ятдесят копійок) для дітей від 4 до 6(7) років.

     Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне харчування. Саме тому адміністрацією закладу приділяється велика увага даному питанню.

    Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України 24.03.2021р. №305 № Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства охорони здоров’я України 24.03.2016р. №234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів»

     Відповідно до штатного розпису дошкільний навчальний заклад  укомплектовано працівниками, які забезпечують організацію харчування.

    У закладі встановлено трьохразовий режим харчування на час військового стану, наявні меню-вивіски, добові проби. Призначені відповідальні особи за організацію харчування  та  відповідальна особа за зняття проби з готових страв. Відповідно до вимог організовано питний режим.

Ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

  У  закладі наявна картотека страв, сезонне меню, затверджені СЕС, щоденні меню-розкладки, котрі відповідають картотекам страв.

   ЗДО№40 забезпечений проточною холодною та гарячою водою. Технологічне та холодильне обладнання знаходиться в робочому стані, є необхідна кількість посуду, котрий промаркований і використовується  за призначенням.

      В закладі наявний весь набір продуктів (в асортименті крупи, цукор, борошно, масло вершкове, овочі, риба, м’ясні та молочні продукти, соки тощо). 

     Всі продукти харчування, що надходять, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість. 

     Вихователі та помічники вихователів дошкільного навчального закладу беруть  активну участь в організації харчування дітей, формують  у них культуру харчування та розуміння значення прийому їжі для нормального функціонування організму. Дітей привчають сідати за стіл охайними, з чистими руками, сидіти за столом правильно та користуватись столовим приладдям (столовою, чайною ложками та виделкою). Дітей середньої та старшої груп навчають чергувати: сервірувати столи, збирати використаний посуд, використовувати санітарний одяг.